Az internetes társkeresés 5 alapigazsága

2022. április 08. 11:39 - Magányos Farkas_

Az internetes társkeresés (fogalmáról: itt írok) sajátos tevékenység számtalan nehézséggel és buktatóval. Ha valaki elég sokáig csinálja, akkor kialakulnak benne bizonyos tanulságok. Nálam másfél évnyi aktív internetes társkeresés hozta meg ezeket az úgynevezett alapigazságokat a sok-sok levelezés illetve találkozó és randevú folyományaként.

tars.jpg

Nézzük az 5 legfontosabb tapasztalatot:

1. A fénykép meghatározza a esélyt a folytatásra

Mivel az internetes társkeresés legelső lépése a másik fényképének megtekintése, ez szinte minden esetben el is dönti, hogy lesz e folytatás. Ez annyira így van, hogy akadnak társkeresők, ahol egy-egy fényképet csekkolnak a résztvevők és azokat húzzák jobbra vagy balra aszerint, hogy abban az 5 másodpercben, amit a fénykép tanulmányozására szánnak, megtetszik e nekik a másik profilképe. Ha nem, akkor lépnek is tovább a következő jelölre. A fénykép tehát meghatározó, más társkeresőkön is, sőt a legelső szakaszban mindent eldöntő tényező. Pedig nem biztos, hogy jó döntések születnek ilyen módon, hiszen mindenkiről készíthető előnytelen fotó. 

2.  Az életkor a megjelenés és az anyagi helyzet egyformán döntő jelentőségűek

Míg 20 évesen a megjelenés önmagában eldönt szinte mindent, 40-45 felett az életkor a megjelenés és a vagyoni helyzet "szentháromsága" legalább annyit számít és a három dolog kb egyenlő arányban játszik szerepet a végső sikerben vagy kudarcban. Negyedik és ötödik helyen még megjelenhet a lakhely és gyerek-kérdés, hiszen nagyon sokaknál ezek is perdöntőek, mert nem akarnak messzire utazni a másik félhez és ódzkodnak felvállalni gyermekeket is. A levelezés megindulása tehát főleg ezekre a tényezőkre fókuszál, feltérképezve a másik fél valós életkorát, külsejét, anyagi- és életkörülményeit.

3. A legelső randin 90%-ban eldől minden

Csak azért nem 100%-ban, mert néha egy második vagy akár harmadik találkozó dönti el a folytatást, de ez az esetek elenyészően kis százaléka. A verdikt 90%-ban megszületik már a legelső randin. A hosszabb -  rövidebb levelezés, mely rendszerint meg szokta előzni a legelső személyes találkozást csupán felvezeti a randevút (bár sok esetben már ott elbukik a további ismerkedés). A lényeg maga a találkozó, amikor a felek először látják - hallják egymást élőben, ami rendszerint mindent eldönt. A legelső benyomás nagyon fontos: a másik tekintete, testalkata, ruházata, mozgása és stílusa határozza meg azt az összképet, ami a felekben kialakul a másikról. 

4. Ha elmúltál 45, akkor a sikeres internetes társkeresés esélye max 10%

Sajnos minden létező ismerősöm és barátom arról számolt be és magam is azt tapasztaltam, hogy a 45 év afféle szakaszhatár (elsősorban a férfiaknál). Innentől lesz ugyanis nagyon nehézkes a dolog. Az ok sokrétű: általában ez az az életkor, amikor már az ember megjelenése kezd öregesebb lenni, amikor testünk már nincs épp a toppon (pl elhízás, görnyedtség, ráncok, őszülés, kopaszodás ... stb) és amikor kialakulnak megkövesedett szokásaink, melyeket nagyon nehezen tudunk megváltoztatni (vagy azokról lemondani), másokhoz alkalmazkodni. Ezen kor felett a sikeres társkeresés esélye sajnos 10% alatti, vagyis akad rá példa, csak épp nagyon ritka. Ezen ritka esetek a kivételesen kisportolt és/vagy kivételesen gazdag úriembereknél tapasztalhatóak, akik még 45 sőt 50 felett is viszonylag könnyen találnak társat vagy párt az interneten. (Bár ők nem szorulnak többnyire internetes társkereső oldalakra.) 

5. A gyerekek és exek megnehezíthetik a társkeresést

Két tényező, ami a külső megjelenés, az életkor, az anyagi helyzet és a lakhely mellett fontossá válhat a társkeresésben az az exekhez való viszony, illetve a gyerek-kérdés. Az exek gyakran nem tűnnek el teljesen bizonyos társkeresők életéből, főleg akkor ha a vannak közös gyermekek is vagy megmarad az érzelmi kötődés. Ha a felek azt érzik, hogy a másik még erősen kötődik exéhez, az kizáró ok lehet (érthető módon), mint ahogyan az is, ha valaki nem akar három kisgyereket felvállalni és zavarja, ha randi-partnere kisgyermekes szülő. 

+ 1 tanács: soha ne kezdj pszichológussal vagy HR-essel, mert hivatásukból adódóan nagyítóval elemeznek ki minden férfit, akivel randiznak. Mivel a 40 feletti társkereső nők alapból nagyon óvatosak és hiba-keresők egy pszichológusnő (vagy HR-es) ezt még extra módon meg is fejeli. Kb 100 az 1-hez, hogy jó leszel neki. :)

5 + 1 alapigazság saját tapasztalataim alapján az internetes társkeresés témakörében. A továbbiakban még biztosan lesznek újabb tanulságok, egy későbbi poszt anyagához. 

keresonaplo_alsofejlec.jpg 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://keresonaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr817800351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Burgermeister 2022.04.10. 20:11:39

En ezt maskeppen latom, ez mind kifogas, aki akar az tud ismerkedni.

Jager_ 2022.07.06. 21:53:07

@Burgermeister: Akkor hajrá! Te biztos James Bond lehetsz ekkora magabiztossággal!
@Magányos Farkas_ Van másnak is tapasztalat-gyüjteménye: cimlap.blog.hu/posztok/lifeadvisor/2022/07/06/mit_tanultam_35_randibol
süti beállítások módosítása