A magányos farkas

2021. január 21. 08:45 - Magányos Farkas_

A "magányos farkas" kifejezés a filmtörténetben 1983-ban keletkezett, amikor megjelent, az akkoriban még csak 43 éves Chuck Norris híres akciófilmje az egyedül élő, kőkemény rangerről. (Lone Wolf McQuade, Magyarországon: Magányos farkas címmel). Később ezt a szókapcsolatot az egyedül élő férfiakra kezdték alkalmazni. A természetben a farkasok többnyire falkákban élnek, de akadnak valóban magányos úton járó, egyedül élő farkasok is. E sorok írója is egyedül járja az élet rögös útját és egyedül próbál örömöt csempészni életébe, társat keresve maga számára. Ennek fejezetei illetve az ezzel kapcsolatos gondolatok jelennek meg itt. (2021 január 17-től elstartolva.)

Magamról annyit: szellemi munkát végző ember vagyok, széles érdeklődési körrel. Viszont egyedül járom az élet rögös útját, közepes anyagi körülmények között, átlagos külsővel (inkább kicsit mackós, mint sovány megjelenéssel) Már 2020 decembere óta kísérletezem a társkereséssel (hosszabb-rövidebb kihagyásokkal), főleg az online társkereső oldalak (és randik) terén szerezve tapasztalatokat. Részeredményeim vannak csupán: rengeteg érdekes embert (nőt) ismertem meg, sajátos sorsokba nyertem bepillantást és néhány pikáns kalanddal is gazdagodtam, ám legfőbb célom elérése: a boldogság újbóli megtalálása és egy igazi társ megismerése egyelőre várat magára.

Ami szerintem az internetes társkeresést valódi esszenciáját illeti, én így fogalmaznám meg a dolog lényegét:

Internetes vagy online társkeresésnek nevezzük azt az elhúzódó, évekig tartó, önbecsülés-romboló és többnyire kínos folyamatot, melyben ugyan egyedül maradsz továbbra is, de közben önámító módon folyamatosan fenntartod a reményt magadban a pár-találásra és hozzád legkevésbé sem illő emberekkel kommunikálva illetve sikertelen randevúkat "túlélve" önmagad nyugtatod, hogy van még időd és különben is: másoknak sem sikerül a dolog (ami amúgy hazugság és vigasznak is sovány).

Magányos farkas

***

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://keresonaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr1016397960
süti beállítások módosítása