A tárkereső oldalak

2021. január 21. 08:45 - Magányos Farkas_

Rengeteg magyar nyelvű társkereső oldal létezik, én az első 1 hónapban (mikor megkezdtem az internetes tárkeresést) 46-ot tudtam azonosítani. Egy részük inkább partner-kereső, ha a "partner" kifejezés helyébe a "szex-partner" szavacskát illesztjük. A valódi társkeresőkben a következő szempontok közösek:

  • Mindegyiknél regisztráció és adatfeltöltés szükséges a saját profil kialakításához
  • Mindegyiknél fontos, hogy képpel, fotóval történjen a fiók létrehozása
  • Mindegyiknél létezik ingyenes és fizetős tagság
  • Mindegyiknél hatékonyabb a fizetős megoldás, mert akkor elérhetőek a kiszemelt partnerek is

Ugyanakkor nyilván garancia semmire nincs: aki regisztrál és feltölti adatait illetve fotóit, csak reménykedni tud abban, hogy vagy leveleire, vagy egy felé irányuló kezdeményező lépésre eljut majd a személyes találkozóig. Az első randi viszont megint csak lutri: nem tudni ugyanis, hogy az ott megjelenő másik fél élőben is olyan szimpatikus lesz e, mint profilját nézegetve (és kezdeti üzeneteit olvasgatva).

Saját tapasztalataim szerint a következő problémák szoktak előfordulni:

  1. A tagok hazudnak életkorukról
  2. A tagok régi, fiatalkori, túlságosan megszépített fotókat tesznek fel
  3. A tagok szinte kizárólag kor és távolság szerint szelektálnak, vagyis aki korban nem megfelelő, vagy túl messze lakik, eleve kiesik a legtöbb keresőnél.
  4. Rengeteg a kamu-profil, ezek egy részét olyanok hozzák létre, akik csak nézelődni akarnak az adott oldalon, egy részüket pedig maga az üzemeltető teremti, hogy folyamatosan fenntartsa a férfi-regisztrálók érdeklődését és javítsa a férfi - nő arányt, mely a valóságban legalább 60 : 40 (vagy 70 :30) a férfiak javára. (Vagyis sokkal több a társkeresőkön a férfi, mint a nő.)
  5. A társkereső oldalakon induló interakciók (kapcsolatfelvételek) néhány százaléka folytatódik csak személyes találkozóban és ezeknek a randiknak is csak néhány százaléka hoz hosszabb kapcsolatot.

tarkereso_oldalak.jpg

 

***

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://keresonaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr2216397956
süti beállítások módosítása